joi, 28 aprilie 2016

Mila și Iubirea divină

Mila și Iubirea divină

                     Evanghelia lui Hristos (”Vestea Bună”) reprezintă mesajul compasiunii divine față de păcătoși. Oamenii azi văd în mod diferit posibilitatea de împăcare cu Dumnezeu (prin fapte caritabile, supunerea corpului la tortură în mod voluntar, tot felul de ”rețete” date de preoți, etc) uitând că singura cale de împăcare este Isus Hristos. Dumnezeul Bibliei, cel căruia îi place să se numească ”Iubire”, cunoaște slăbiciunile umane și are milă de păcătoși. Biblia e plină de dovezi în acest sens. Ea ne spune că ”El știe din ce suntem făcuți; își aduce aminte că suntem țărână”(Ps.103:14) și că prin puterea noastră, fără ajutorul Lui nu putem face nimic. El a știut că omul, singur nu se poate răscumpăra din păcat și moarte. De aceea ”Dumnezeu Își arată dragostea Sa față de noi prin faptul că pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi. ” Rom. 5:8.
                     ”Domnul Se uită din ceruri pe pământ ca să audă suspinul celui încătușat și să elibereze pe copiii morții”(adică pe noi) - Ps 102: 19,20. Păcatul, suferința și moartea însoțesc starea noastră decăzută.  Dar, Dumnezeu a făcut mai mult decât să privească și mai mult decât să aibă milă. La timpul cuvenit, a trimis pe Fiul Său, care a devenit prețul corespunzător pentru păcatele Lumii. Glorificat după Înviere, Hristos așteaptă timpul pentru instaurarea Împărăției Sale. În această Împărăție vor fi nimicite păcatul și moartea, iar rasa umană se va împăca treptat cu Dumnezeu, care va rescrie Legea Iubirii în inimile de carne. Acesta este scopul Morții și Învierii Iubitului nostru Răscumpărător, readucerea omului la starea inițială de perfecțiune, la o relație binecuvântată cu Creatorul Suprem.
Scripturile ne mai spun că Dumnezeu urmărește să aplice Iubirea și Mila. El nu vrea ca vreunul să piară ci vrea, dimpotrivă, ca toți să aibă o ocazie să se întoarcă la El ca să trăiască veșnic.-(Ezechiel 33:11)
Familiile reîntregite în urma Învierii (Ioan 5:28, Fapte 24:15) vor putea să trăiască, dacă vor asculta de Dumnezeu, pe Pământul ce va fi atunci ca grădina Edenului (Ezechiel 36:35, Isaia 11:6-9, 25:6-8, 35, 65:20-25, etc.). Dumnezeu va șterge lacrimile de pe toate fețele, nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere (Apocalips 21:4). Despre restaurarea din nou a tuturor lucrurilor a spus Dumnezeu prin gura tuturor sfinților săi prooroci din vechime (Fapte 3:19-21), trebuie doar cercetat pentru a ne convinge.
                     Închideti ochii pentru o clipa la scenele de suferinţa si durere, degradare şi întristare care încă predomină datorită păcatului, şi zugraviţi-vă în minte gloria pamantului perfect. Nici o pată de păcat nu strică armonia şi pacea unei societăţi perfecte; nici un gând amar, nici o privire sau vorba aspră; iubirea, izvorand din fiecare inimă, întalneste un răspuns asemănător în toate celelalte inimi, şi bunăvoinţa marchează fiecare act. Acolo nu va mai fi deloc boală, nici durere, nici suferinţă şi nici vreo dovadă de decădere — nici macar frica de asemenea lucruri. Gandiţi-vă la toate imaginile de sănătate şi frumuseţe comparativă a formei şi trăsăturilor omeneşti pe care le-aţi văzut vreodata, şi aflaţi că omenirea perfectă va fi de o frumuseţe superioară acestora. Puritatea interioară şi perfecţiunea mintală şi morală vor marca şi ilumina fiecare faţa stralucitoare. Aşa va fi societatea Pamantului; iar celor care plâng datorită pierderii cuiva, li se vor şterge toate lacrimile când vor vedea lucrarea învierii completă.

                     Atunci orice creatură din Cer  și de pe Pământ va fi auzită spunând: ”A Celui care stă pe scaunul de domnie și a Mielului să fie toată binecuvântarea, cinstea, slava și stăpânirea în vecii vecilor!” Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu