luni, 29 august 2016

Ce este pedeapsa veșnică?



Ce este pedeapsa veșnică?


”Dar din pomul cunoștinței binelui și răului, nu vei mânca din el, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri cu siguranță.„ (Geneza 2:17)
Omului i-a zis: "Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul despre care iti poruncisem: "Sa nu mananci deloc din el", blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale; spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp. In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant, caci din el ai fost luat; caci tarana esti si in tarana te vei intoarce."  (Geneza 3: 17-19)
Caci cei binecuvantati de Domnul stapanesc tara, dar cei blestemati de El sunt nimiciti. Caci Domnul iubeste dreptatea si nu paraseste pe credinciosii Lui. Totdeauna ei sunt sub paza Lui, dar samanta celor rai este nimicita. Dar cei razvratiti sunt nimiciti cu totii, samanta celor rai este prapadita. (Psalmii 37: 22,28,38)
Iata ca toate sufletele sunt ale Mele. Dupa cum sufletul fiului este al Meu, tot asa si sufletul tatalui este al Meu. Sufletul care pacatuieste, acela va muri. ” (Ezechiel 18: 4)
Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea. ”(Matei 07:13)
Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica." (Matei 25:46)
Si oricine nu va asculta de Prorocul acela va fi nimicit cu desavarsire din mijlocul norodului.” (Fapte 3:23)
Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac. ”(Romani 1:32)
De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit… ”(Romani 5:12)
Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru. ”(Romani 6:23)
”Si umblarea dupa lucrurile firii pamantesti este moarte, pe cand umblarea dupa lucrurile Duhului este viata si pace.” (Romani 8: 6)
Ba inca ne spunea gandul ca trebuie sa murim; pentru ca sa ne punem increderea nu in noi insine, ci in Dumnezeu care invie mortii. ”(2 Corinteni 1: 9)
Se compară următoarele texte:
Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui ”(2 Tesaloniceni 1: 9).
Unde ma voi duce departe de Duhul Tau si unde voi fugi departe de fata Ta? Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca in Locuinta mortilor, iata-Te si acolo.”(Psalmul 139: 7,8)
  Pedeapsa este moartea și nu chinul în iad. Iadul este mormantul, groapa. Învățătura ”chinului veșnic” este falsă din cel puțin 4 puncte de vedere:
ü  Nu este biblică
ü  Nu este rațională
ü  Este călcătoare a Dreptății lui Dumnezeu – care a zis că pedeapsa este moartea nu chinul
ü  Este împotriva Iubirii – Dumnezeu este iubire, iubirea este incompatibilă cu ”chinul veșnic”
Pedeapsa chinului veșnic a fost ”inventată” pentru a ține masele superstițioase și ignorante în subordonare, prin amenințarea cu trimitere în Iad dacă nu te supui și pentru că sufletul declarat de teologi ”nemuritor” (altă învățătură nebiblică) trebuia cumva pedepsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu