luni, 8 august 2016

Despre Răscumpărare

Despre Răscumpărare

            Exista dovezi scripturale puternice care scot în evidență în mod clar următoarele trei
gânduri:
                                       1. Omul a fost răscumparat de la moarte
                                       2. Omul a fost răscumpărat prin sângele lui Hristos
                                       3. Răscumpărarea se aplică tuturor oamenilor – Isus a murit pentru TOȚI

Cele două cuvinte grecești traduse ca "răscumpărare" sunt "anti" și "Lutron", care
semnifică un preț corespunzător, adică Domnul nostru a fost prețul corespunzător plătit pentru salvarea lui Adam și a întregii rase; o viață umană perfectă pentru o viață umană perfectă – așa cerea Dreptatea divină.

Dovezi scripturale:

·         Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel; pentru el a cercetat și a răscumpărat pe poporul Său, (Luca 1:68)
·         EL îți izbăvește viața din groapă; El te încununează cu bunătate și îndurare; (Psa 103: 4).
·         Căci Domnul a răscumpărat pe Iacov, și-l izbăvește din mîna celui ce era mai puternic decât el.(Ieremia 31:11)
·         Și vă voi elibera din mâna celor răi, și te voi răscumpăra din mâna tiranilor.
(Ieremia 15:21)
·         Îi voi răscumpăra din puterea mormântului; Eu îi voi răscumpăra din moarte: O moarte Eu îți voi fi ciuma; Groapă, voi fi nimicirea ta. (Osea 13:14)
·         Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-se blestem pentru noi; căci este scris: Blestemat este oricine care este atârnat pe lemn. (Galateni 3,13)
·         Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci să slujească și să-și dea viața ca răscumpărare pentru mulți.(Marcu 10:45)
·         Nici prin sângele de țapi și de viței, ci prin propriul lui sânge a intrat o dată pentru totdeauna în Locul Preasfânt,  obținând o răscumpărare veșnică pentru noi. (Evrei9:12)
·         Căci este un singur Dumnezeu și un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni, Omul Isus Hristos; Care Sa dat pe Sine ca preț de răscumpărare pentru toți, faptul acesta să fie mărturisit la vremea potrivită. (1 Timotei 2: 5, 6)
·         În care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor: (Coloseni 1:14)
·         El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre și nu numai pentru ale noastre, ci și pentru păcatele întregii lumi.(1 Ioan 2: 2)
·         De aceea noi muncim și suferim ocară, pentru că avem încredere în Dumnezeul cel viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, în special a celor credincioși. (1 Timotei 4:10)
·         Căci ați fost cumpărați cu un preț: prin urmare, proslăviți pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1Corinteni 06:20)
·         Pentru că voi știți că nu ați fost răscumpărați cu lucruri pieritoare, cu argint și aur, din felul deșert de viețuire  moștenit de la  părinții voștri; ci, cu sângele prețios al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără pată: (1 Petru 1: 18,19)
·         Luați seama la voi înșivă și la toată turma peste care Duhul Sfânt v-a făcut supraveghetori, pentru a hrăni Biserica lui Dumnezeu, pe care a cumpărat-o cu propriul Său sânge. (Fapte 20:28)
·         Și au cântat un cântec nou, spunând: Tu ești demn să iei cartea și să deschizi sigiliile ei: pentru că Tu ai fost înjunghiat, și ne-ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice neam, limbă și popor și națiune; (Apocalipsa 5: 9)

·         În popor s-au ridicat prooroci mincinoși, care în secret vor strecura erezii nimicitoare, chiar și negarea Domnului, care i-a răscumpărat, și vor face să cadă asupra lor o rapidă
distrugere. (2 Petru 2: 1)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu