vineri, 16 decembrie 2016

Pământul rămâne veșnic în picioare

Pământul rămâne veșnic în picioare

                                   Dumnezeul nostru este un Dumnezeu înțelept și rațional. Totuși în seama Lui se pun tot felul de lucruri groaznice, cel rău având grijă să îl ponegrească și să îl zugrăvească în mințile oamenilor ca un Dumnezeu răzbunător și crud. Printre multele lucruri rele care se pun nedrept pe seama Lui este arderea Pământului. Adică, după ce l-a creeat și l-a populat cu plante și viețuitoare la sfârșit îl distruge asistând nepăsător la pieirea lui. Cât de viclean este Satan! Chiar noi, simple ființe umane, nu am face așa ceva. Un om nu zidește o casă, nu o mobilează și utilează ca apoi să-i dea foc, uitându-se cum arde. Cel puțin nici un om întreg la minte nu putem accepta că ar face asta! Dar atunci putem crede despre Creator, care este Înțelepciune în cel mai înalt grad că ar face-o? Cu siguranță NU! Biblia vorbește în limbaj simbolic despre ardere cu sensul de distrugerea sistemului social, politic, financiar într-o mare strântorare, ca mai apoi să fie instaurată Împărăția Lui Cristos, acel cer și pământ nou în care va locui dreptatea. Armonizarea tuturor dovezilor biblice duc la această concluzie, că Tatăl nu dorește distrugerea Pământului ci locuirea lui. Dacă altul era planul, celor blânzi nu  li se promite moștenirea Pământului (Matei 5:5).
Iată doar câteva dovezi că Pământul nu va fi distrus:

 “Cuvântul Tău, Doamne, dăinuie în veci, în ceruri. Credincioşia Ta ţine din neam în neam; Tu ai întemeiat pământul, şi el rămane tare.” (Psalmii 119: 89,90)
Cerurile sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor.(Psalmii 115:16)
Căci aşa vorbeşte Domnul, Făcătorul cerurilor, singurul Dumnezeu care a întocmit pământul, l-a facut şi l-a întărit, l-a făcut nu ca să fie pustiu, ci l-a întocmit ca să fie locuit: "Eu sunt Domnul, şi nu este altul! “ (Isaia 45:18)“
Tu ai aşezat pământul pe temeliile lui, şi niciodata nu se va clătina. “(Psalmul 104: 5)

Un neam trece, altul vine, şi pământul rămâne veşnic în picioare. “(Eclesiastul 1: 4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu