miercuri, 8 martie 2017

Întrebări despre CHINUL VEȘNIC

Întrebări  despre CHINUL VEȘNIC

·        Știi că Biblia ne învață că "plata păcatul este moartea "și  nu CHINUL  VEȘNIC? ROM. 06:23 Că Dumnezeu nu și-a schimbat niciodată sentința din Eden și că nu i-a spus lui Adam că dacă va mânca din pomul oprit va merge în chinul veșnic ci în moarte? Pe cine o să credem: pe Dumnezeu care a spus că omul va muri sau pe Satan care a spus că nu va muri și sub influența lui a apărut doctrina falsă a sufletului nemuritor?
·        Știi că Biblia învață că sufletul moare și că din acest motiv, Domnul nostru a plăti răscumpărarea [prețul corespunzător], "a dat sufletul lui în moarte, "și" a pus sufletul Său jertfă "pentru păcatele noastre ? Is. 53:12, 10;  Psa 49.; Ezechiel.18: 4, 20.
·        Știți că doctrina chinul veșnic a fost inventată de cei care au răspândit și doctrina falsă a sufletului nemuritor, obligați fiind sa găsească un loc pentru ceva rău ce nu moare? Că prin această doctrină și prin frica pe care o aduce, ”păstorii plătiți” ai creștinătății au controlat oamenii și i-au subjugat ? Despre aceștia spune Dumnezeu că au făcut un legământ cu moartea și o înțelegere cu Iadul (locuința morților). Isa.28:14-18; 29:13-15; Marcu 7: 7; Tit 1:14.
·        Știți că  Dumnezeu ne spune că aceste doctrine false ale oamenilor vor fi distruse? - Că El ne spune că va mătura departe locul lor de minciuni, și legământul lor cu moartea va fi nimicit, iar înțelegerea  cu iadul nu va dăinui? Mat. 15: 9; Col. 2:22, 23; Is. 28: 14-18;29: 13-15.
·        Știi că cuvântul Iad este tradus din cuvântul ebraic sheol și cuvinte grecești Hades și Gehenna? - Și că toate înseamnă a ascunde, să se ascundă, a acoperi, în uitare și  distrugere? - Și că Sheol este tradus de treizeci și unu (31) ori mormânt, de trei (3) ori groapă, și treizeci și unu (31) ori iad?  Psa.49:15; 55:15; 86:13; Is. 14: 9; Iona 2: 2.
·        Știți că descrierea biblică a iadului este cu totul diferit de ceea ce se învață în mod obișnuit? - și că, în loc să fie o stare de  conștientă, o  viață în chin de foc, este o stare de inconstienta, moarte?
·        În cazul în care iadul este un loc luminat cu  flacări de foc, de ce l-a descries  profetul Iov ca un loc al întunericului? Iov 10:21,22.
·        În cazul în care iadul este un loc de durere, suferință și remușcări, de ce  profetul David a vorbit despre el că un loc sau o condiție de uitare? Psa. 88:11, 12.
·        În cazul în care iadul este un loc de durere, suferință și remușcări, de ce Solomon în toată înțelepciunea lui spune că "cei vii știu că ei vor muri; dar cei morți nu știu nimic "?Eccls. 9: 5.
·        În cazul în care iadul este un loc în care se aud țipetele și gemetelor celor condamnați, de ce profetul David îl descrie ca un loc de reculegere? Psa. 115: 17.
·        În cazul în care iadul este un loc de viață în orice sens, de ce spune profetul David  că, atunci când un oamenii mor  "Suflarea lor trece, se intorc in pamant, si in aceeasi zi le pier si planurile lor."? Psa. 146: 4.
·        Cum ar putea fi chinuit orice ființă în iad, atunci când "Locuinta mortilor in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!"? Eccls. 09:10.
·        Știți că ” Domnul a zis lui Moise: "Iata, tu vei adormi impreuna cu parintii tai. ”? Există vreo conștiințăîn somn? Deut. 31:16.
·        Știi că David nu sa suit în ceruri, dar că el "a adormit cu părinții săi," și că "a murit si a fost ingropat; si mormantul lui este in mijlocul nostru pana in ziua de azi."? I Regi 2:10; Fapte 02:29.
·        Știi că singura dovadă  aparent  în sprijinul teoriei chinului veșnic, în Scriptură, este în limbajul simbolic din Apocalipsa și limbajul parabolic al Domnului nostru, și că Domnul nostru a vorbit numai în pilde, și că în parabole spune lucruri cu o însemnătate simbolică?  Mat. 13:34; Marcu 4:34.
·        Știi când Domnul nostru a spus pilda cu grâu strîns în grânarul lui și neghina strânsă în snopi care urmează să fie arsă cu foc, că grâul a însemnat poporul Domnului, hambarul a însemnat un loc pregătit de El, neghină a însemnat dușmanii Domnului și focul a însemnat distrugere? Mat. 13:24, 30, 36-43; Fil. 03:19; Fapte 03:23; II Pet. 2: 1; 3: 9.
·        Știți că atunci când Domnul nostru a spus pilda cu oile care vor sta la dreapta Lui și caprele care vor sta la stânga Lui și vor merge în focul cel veșnic pregătit diavolului și îngerilor lui, că oile însemna oameni buni ascultători; Împărăția a însemnat viața veșnică în Paradisul restaurat; caprele  însemnă oamenii care voit fac răul, și focul cel veșnic înseamnă veșnica distrugere  pregătită  diavolului și îngerilor lui? Mat.25:41, 46; Evr. 2:14.
·        Știți că  cuvântul pedeapsă  din versetul 46, capitolul 25 din Matei este tradus din cuvântul grecesc Kolasin, ceea ce înseamnă a curăța, a restrânge (pe cei răi), prin taierea de la viață? -  Că dacă ar fi vorba de chin ar fi fost folosit cuvântul cuvântul grecesc basinos ?
·        Știți că focul veșnic și distrugerea despre care se vorbește în pildele Domnului nostru și în scrierile  apostolilor, sunt aceleași cu focul veșnic din Apocalipsa – unde se vorbește simbolic?
·        Știți că focul este un simbol al distrugerii, el stinge orice formă de viață?
·        Știți că cuvântul ”Chin” nu apare niciodată în Vechiul Testament și doar în câteva locuri în Noul Testament, doar pentru a susține teroria ”chinului veșnic”? Că aceste câteva locuri  sunt în parabole și în limbajul simbolic al Apocalipsei, unde se vorbește despre chinul veșnic al Babilonului (cap 18) și cel al fiarei și profetului mincinos(cap 20)?
·        Știți că Fiara și Prorocul mincinos sunt niște sisteme și nu indivizi și că focul înseamnă distrugerea lor pentru totdeauna?
·        Știi că "Dumnezeu este iubire", că el este atotputernic, că "mila lui dăinuiește pentru totdeauna" și că aceste calități nu se pot armoniza cu eterna schingiuire a creaturile sale? I Ioan 4: 8; Mat. 28:18; Psa.136.
·        Știi că "dragostea desăvârșită alungă [toată] frica" de chin veșnic, etc, și determină frica reverențioasă de nu nemulțumi pe Tatăl nostru ceresc? I Ioan 4:18.
·        Știți că această doctrină falsă a chinului veșnic, diavolească, ne-a fost transmisă din epocile întunecate, când oamenii credeau că fac un serviciu lui Dumnezeu dacă chinuiesc și îi ard pe semenii lor?
·        Nu sunt credeți că avem suficiente dovezi scripturale care arată falsitatea învățăturii  Iadului?

Lăudat și mărit să fie Tatăl că este un Dumnezeu, nu așa cum l-au ponegrit oamenii prin influența lui Satan, ci unul DREPT, PUTERNIC, IUBITOR și ÎNȚELEPT. Dovezile contra acestei doctrine false sunt mult mai numeroase și le găsim adunate în ”Ce spun scripturile despre Iad”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu