miercuri, 1 martie 2017

Studierea Bibliei

LUCRURI IMPORTANTE DE CARE TREBUIE SĂ ȚINEM SEAMA CÂND STUDIEM BIBLIA

1.      Nu numai în comun cu alții, dar și în privat, când studiem Biblia trebuie să începem cu rugăciune către Dumnezeu, să ne deschidă mintea să putem înțelege Cuvântul Său, așa cum ne și îndeamnă Iacov în Cap.1:5 – ” Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.
2.      După ce am cerut înțelepciune și înțelegere, trebuie să studiem Cuvântul Său cu o minte dispusă să primească orice am găsi acolo, chiar dacă găsim lucruri pe care înainte nu le-am crezut sau nu găsim ceea ce înainte am crezut.
3.      Știm că Biblia nu se contrazice pe ea însăși. Atunci când în studiul nostru am ajuns aparent la contradicții, trebuie să vedem cu atentie cum se armonizează pasajele la prima vedere contradictorii. Acest lucru este posibil urmând instrucțiunile scriptural din Isaia 1:18 (Veniti totusi sa ne judecam, zice Domnul), 1 Cor. 2:13 (Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti.), 2 Tim. 2:15 (Împarte drept Cuvantul adevarului.)
4.      Trebuie să observăm cu grijă diferitele pasaje, de cine, pentru cine și când au fost scrise. Mulții credincioși ajung în confuzie neținând seama de aceste distincții.
5.      Trebuie să distincem cu atenție între vorbirile (afirmațiile) clare și cele figurative, parabole, tipuri și simboluri.
6.      Atunci când vrem dovezi trebuie să comparăm Scriptură cu Scriptură și nu să comparăm Scriptura cu tradițiile oamenilor așteptându-ne să găsim învățătură acolo. Scriptura este insuflată de Dumnezeu, este Cuvântul Său, Tradiția nu reprezintă nimic, decât datină omenească.

7.      Adevărul despre un subiect biblic este suma tuturor pasajelor din Scriptură privitoare la acel subiect. Vrem Adevărul, îl găsim armonizând toate pasajele din Biblie care fac referire la o anumită chestiune, un pic de aici, un pic de dincolo, învățătură peste învățătură. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu