vineri, 22 iunie 2018

Cântece de pe Calea înaltă a sfinţeniei


Cântece de pe Calea înaltă a sfinţeniei

Cei izbaviti de Domnul se vor intoarce si vor merge spre Sion cu cantece de biruinta. O bucurie vesnica le va incununa capul, veselia si bucuria ii vor apuca, iar durerea si gemetele vor fugi! Isaia 35:10

Zilnic ne rugăm ”Vie Împărăția Ta, Facă-se voia Ta, precum în ceruri așa și pe Pământ”. La timpul potrivit al lui Dumnezeu, acest lucru va avea loc. Împărăția, pregătită celor blânzi care vor moșteni pământul, încă de la întemeierea lumii, va fi o binecuvântare pentru toate familiile umane (Matei 5:5, 25:37). Morții vor învia și împreună cu cei vii vor avea ocazia să-l cunoască pe Dunnezeu, așa cum este și sa se împace cu El, să trăiască veșnic pe un Pământ ca Grădina Edenului.
                   Iată câteva melodii ce se vor cânta atunci în Împărăție:
·         Nu vor mai fi agresiuni: „ Nu se va face niciun rau si nicio paguba pe tot muntele Meu cel sfant; caci pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera.” (Isaia 11:9)
·         Nu va mai fi rău: “Pe calea aceasta nu va fi niciun leu, si nicio fiara salbatica nu va apuca pe ea, nici nu va fi intalnita pe ea, ci cei rascumparati vor umbla pe ea.” (Isaia 35:9), “Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului.” (Apocalips 21:27)
·         Nu vor mai fi decese: “Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?”, “El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi.” (1 Cor. 15:55, Apocalips 21:4)
·         Nu vor mai fi lucrări ale lui Satan: “Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.” (1 Ioan 3:8)
·         Nu vor mai fi oameni fără adăpost sau înfometaţi: “Vor zidi case si le vor locui; vor sadii vii si le vor manca rodul. Nu vor zidi case, ca altul sa locuiasca in ele; nu vor sadi vii, pentru ca altul sa le manance rodul; caci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, si alesii Mei se vor bucura de lucrul mainilor lor. Nu vor munci degeaba si nu vor avea copii ca sa-i vada pierind, caci vor alcatui o samanta binecuvantata de Domnul, si copiii lor vor fi impreuna cu ei.” (Isaia 65:21-23).
·         Nu vor mai fi boli (îmbolnăviri): “Niciun locuitor nu zice: "Sunt bolnav!" , “Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor; atunci schiopul va sari ca un cerb, si limba mutului va canta de bucurie; (Isaia 33:24, 35:5)
·         Nu vor mai fi războaie: “Din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun neam nu va mai trage sabia impotriva altuia si nu vor mai invata sa faca razboi;”(Mica 4:3)
·         Nu va mai fi tristeţe: “va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul”, “O bucurie vesnica le va incununa capul, veselia si bucuria ii vor apuca, iar durerea si gemetele vor fugi! ( Luca 2:10, Isaia 35:10).
·         Nu va mai fi frică: "Atunci lupul va locui impreuna cu mielul, si pardosul se va culca impreuna cu iedul; vitelul, puiul de leu si vitele ingrasate vor fi impreuna, si le va mana un copilas; vaca si ursoaica vor paste la un loc, si puii lor se vor culca impreuna. Leul va manca paie ca boul, pruncul de tata se va juca la gura bortei naparcii, si copilul intarcat va baga mana in vizuina basilicului.” (Isaia: 11:6-8)
·         Nu vor mai fi duşmani: “ Caci trebuie ca El sa imparateasca pana va pune pe toti vrajmasii sub picioarele Sale. Vrajmasul cel din urma, care va fi nimicit, va fi moartea.” (1 Cor: 15:25,26)
·         Îi vom iubi pe toţi cei care odată au fost duşmanii noştrii: “iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc” Matei 5:44
·         Vor fi multe cântece, dar unul dintre cele mai mari din ele va fi că nu vor mai fi ignoranţi:” Niciunul nu va mai invata pe aproapele sau pe fratele sau zicand: "Cunoaste pe Domnul!", ci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare, zice Domnul;” Ieremia 31:34
    Ce mare Dumnezeu avem, ce iubitor!El vrea să mântuiască pe toți oamenii, de aceea a făcut astfel de pregătiri, a întocmit un plan. Ne pune înainte viața și moartea, ascultarea și neascultarea, ce vom alege?! Slăvit, onorat și mult binecuvântat să fie Numele Său în veci de veci pentru Harul nemeritat arătat față de noi! Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu