vineri, 25 noiembrie 2016

Mântuire ? Pentru cine?

Mântuire ? Pentru cine?

Cum putem fi mântuiți?

Există doar o singură cale de a fi mântuiți, prin credința în Hristos.
“El este "Piatra lepadata de voi, zidarii, care a ajuns sa fie pusa in capul unghiului." In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti."(Fapte 4: 11,12)           
Există două feluri de mântuire, o salvare pentru toți și o salvare specială pentru credincioși.
Noi muncim, in adevar, si ne luptam, pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel Viu, care este Mantuitorul tuturor oamenilor, si mai ales al celor credinciosi. (1 Timotei 4:10)
Salvarea Bisericii
“Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. (Romani 5: 1)
“Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Si, daca suntem copii, suntem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu si impreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El.” (Romani 8: 14,17)
Astfel, dar, preaiubitilor, dupa cum totdeauna ati fost ascultatori, duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur, nu numai cand sunt eu de fata, ci cu mult mai mult acum, in lipsa mea.  (Filipeni 2:12)
Noi insa, frati preaiubiti de Domnul, trebuie sa multumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, caci de la inceput Dumnezeu v-a ales pentru mantuire, in sfintirea Duhului si credinta adevarului. Iata la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastra, ca sa capatati slava Domnului nostru Isus Hristos.” (2 Tesaloniceni 2: 13,14)
“Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi. Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi! (1 Petru 1: 3-5)

Salvarea Lumii
Dar cu darul fara plata nu este ca si cu greseala; caci, daca prin greseala unuia singur, cei multi au fost loviti cu moartea, apoi cu mult mai mult harul lui Dumnezeu si darul pe care ni l-a facut harul acesta intr-un singur Om, adica in Isus Hristos, s-au dat din belsug celor multi. Si darul fara plata nu vine ca prin acel unul care a pacatuit; caci judecata venita de la unul a adus osanda; dar darul fara plata, venit in urma multor greseli, a adus o hotarare de iertare. Daca deci prin greseala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, in toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni in viata prin acel Unul singur, care este Isus Hristos!) …Astfel, dar, dupa cum printr-o singura greseala a venit o osanda care a lovit pe toti oamenii, tot asa, printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da viata.” (Romani 5: 15-18)
Hristos, dupa ce S-a adus jertfa o singura data, ca sa poarte pacatele multora, Se va arata a doua oara, nu in vederea pacatului, ca sa aduca mantuirea celor ce-L asteapta.” (Evrei 9:28)
“Și orice făptură va vedea mântuirea lui Dumnezeu.” (Luca 3: 6)
“Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire sa arătat tuturor oamenilor.” (Tit 2:11)
“Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului.” (1 Timotei 2: 3,4)

“ Si am auzit in cer un glas tare, care zicea: "Acum a venit mantuirea, puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Lui; pentru ca parasul fratilor nostri, care zi si noaptea ii para inaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.(Apocalipsa 12:10)
Ultimul verset citat indică spre finalitatea Planului lui Dumnezeu de salvare a omenirii. Remarcăm marele har, marea dragoste pe care o are pentru noi. Nu avea nicio obligaţie pentru Adam şi rasa sa, noi suntem călcători ai legii divine, din fire copii ai mâniei, aşa cum explică şi Pavel, dar El doreşte recuperarea păcătosului şi nu pieirea lui. Aici vedem diferenţa între ceea ce ne învaţă Biblia şi doctrinele false din Creştinătatea de azi. Dumnezeu va pune, în baza preţului de răscumpărare depus de Cristos, omenirea din nou la probă de viaţă, în condiţii favorabile, Satan fiind legat. Atunci cei ascultători vor experimenta o viaţă de bucurii veşnice pe Pământ, iar cei neascultători vor pieri în a doua moarte.
            Excepţie la aceasta este situaţia Bisericii, ai cărei membrii se aleg astăzi, în condiţii nefavorabile. Cei credincioşi îşi consacră viaţa lui Dumnezeu, dorind ca voia Lui să se facă în vieţile lor, participând la suferinţe, necesare pentru dezvoltarea unui caracter potrivit. Calea către Cer nu este presărată cu flori, e o cale îngustă, cu multe restricţii. Faptul că faci parte dintr-o denominaţiune nu îţi asigură un loc acolo. Preoţii şi pastorii nu spun asta oamenilor, dimpotrivă ei sugerează că apartenenţa la o biserică înseamnă un loc asigurat în Cer. Un pastor odată spunea bisericii că în Cer se merge cu autobuzul, nu cu bicicleta, sugerând că cei de faţă sunt în autobuzul potrivit şi că mântuirea nu este o chestiune de natură individual, ori Biblia spune că mântuirea tocmai asta e – fiecare poate să lucreze pentru mântuirea lui, nu pentru a celor de lângă el.
            Slăvit să fie Tatăl ceresc pentru planul său de mântuire, pentru jertfa Fiului său, care l-a făcut posibil, pentru că în ciuda neajunsurilor şi neputinţelor noastre avem speranţă şi nu mergem ca nişte animale spre pieire.   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu