vineri, 6 aprilie 2018

Ce face sângele lui Isus Hristos pentru noi?


Ce face sângele lui Isus Hristos pentru noi?

Biblia ne învață ceea ce sângele și jertfa de răscumpărare a lui Isus Hristos a făcut și le va face pentru omenire:
Garantează lui Adam și tuturor copiilor săi o înviere din morți.  Ioan 5:28 , "Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui"   1 Timotei 2: 4-6 , "care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita. "
Oferă iertarea păcatului pentru toți. Iertarea acum pentru adevărații creștini; Iertarea în înviere pentru omenire.  Romani 5:19 , "Caci, dupa cum prin neascultarea unui singur om, cei multi (omenirea) au fost facuti pacatosi, tot asa, prin ascultarea unui singur Om, cei multi (omenirea) vor fi facuti neprihaniti." ( Coloseni 1:14) : ”in care avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor ".   Ieremia 31 : 31 , 34 ," Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi face cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda un legamant nou. Niciunul nu va mai invata pe aproapele sau pe fratele sau zicand: "Cunoaste pe Domnul!", ci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare, zice Domnul; caci le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor.""
Cu toate acestea, nu toți vor accepta această ofertă , " cine vrea..." Apocalipsa 22:17 .
Dă pace.  Romani 5: 1 "  Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.".   Coloseni 1:20 : " pace prin sangele crucii Lui".
Oferă Viața Veșnică. Romani 6:23 : "Darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Hristos Isus, Domnul nostru". Ioan 3:16 , "pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică".
Eliberează evreii din lege . Romani 7: 4 , "Tot astfel, fratii mei, prin trupul lui Hristos, si voi ati murit in ce priveste Legea" (  Galateni 3:13) : "Hristos ne-a răscumpărat pe noi (iudeii) din blestemul Legii".
Deschise ușa la chemarea cerească . Evrei 10:19 , 20 : "  Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus avem o intrare sloboda in Locul Preasfânt  pe calea cea noua si vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinauntru, adica trupul Sau " Evrei 3: 1 ," De aceea, frati sfinti, care aveti parte de chemarea cereasca, atintiti-va privirile la Apostolul si Marele Preot al marturisirii noastre, adica Isus".
Garantează restaurarea Pământului . Faptele Apostolilor 3:20 , 21 : si sa trimita pe Cel ce a fost randuit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos, pe care cerul trebuie sa-L primeasca (păstreze), pana la vremurile asezarii din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfintilor Sai proroci din vechime.  Isaia 35: 1 , 2 , 7 , "Pustiul si tara fara apa se vor bucura; pustietatea se va inveseli si va inflori ca trandafirul; se va acoperi cu flori si va sari de bucurie, cu cantece de veselie si strigate de biruinta... marea de nisip se va preface in iaz, si pamantul uscat, in izvoare de apa....“   Psalmul 67: 6 ,«... Atunci  pământul își va da roadele».


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu