luni, 30 aprilie 2018

CERURI NOI ȘI UN PĂMÂNT NOU


CERURI NOI ȘI UN PĂMÂNT NOU

Caci iata, Eu fac ceruri noi si un pamânt nou; așa ca nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimanui nu-i vor mai veni în minte. Ci vă veți bucura și vă veți înveseli pe vecie pentru cele ce voi face. Caci voi preface Ierusalimul in veselie, si pe poporul lui, in bucurie. Eu insumi Ma voi inveseli asupra Ierusalimului si Ma voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi in el de acum nici glasul plansetelor, nici glasul tipetelor.” Isaia 65:17-19
Mulți creștini înțeleg că aceste ceruri și pământ nou vor apărea după ce actualul Cer și Pământ vor fi distruse. Totuși Biblia contrazice astfel de păreri. Iată doar câteva versete în acest sens: ”Un neam trece, altul vine, si pamantul ramane vesnic in picioare.” Eclesiastul 1:4 ; ”Caci asa vorbeste Domnul, Facatorul cerurilor, singurul Dumnezeu care a intocmit pamantul, l-a facut si l-a intarit, l-a facut nu ca sa fie pustiu, ci l-a intocmit ca sa fie locuit: "Eu sunt Domnul, si nu este altul!” Isaia 45:18 ; ” "Cerul este scaunul Meu de domnie, si pamantul este asternutul picioarelor Mele!” Isaia 66:1, etc. Când se vorbește despre distrugerea Cerurilor și Pământului se vorbeste în limbaj profetic și simbolic despre distrugerea orânduirii eclesiastice (Cerul) și civile (Pământul) de astăzi, care vor fi înlocuite de Cerurile Noi și Pământul Nou, adică Împărăția lui Dumnezeu, faza Spirituală și Pământească.
Aceste versete din Isaia 65 sunt un anunț despre ceea ce va face Isus și Biserica atunci când vor judeca Lumea (Matei 19:28, 1 Cor.6:2). Atunci vor fi create acel Cer și Pământ Nou. În prezent Satan este ”dumnezeul veacului acestuia (acestei lumi)”(2 Cor. 4:4)  și toată omenirea sunt ”fiii neascultării”(Efeseni 2:1,2). Cu toate acestea când se va împlini rugăciunea Domnului ”vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în Cer, așa și pe Pământ” neprihănirea și pacea vor umple tot Pământul (2 Pet.3:13, Isaia 26:9).
Apostolul Petru a predicat că la a doua venire a lui Isus, tot ce s-a pierdut prin păcatul lui Adam va fi restituit omenirii: ” Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare si sa trimita pe Cel ce a fost randuit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos, pe care cerul trebuie sa-L primeasca, pana la vremurile asezarii din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfintilor Sai proroci din vechime. ” (Fapte 3:19-21) . Când sănătatea, pacea și comuniunea cu Dumnezeu și neprihănirea vor fi restaurate, nu vor mai fi suferință, boală și lacrimi.
Marele nostru părinte, Iehova, ne învață că ordinea de lucruri prezentă este trecătoare. La înviere oamenii își vor aminti cât de îngrozitor este păcatul și ce urmări cumplite are. Ei vor avea atunci posibilitatea să urmeze voia dreaptă a lui Dumnezeu. Iermia 31:34:” Niciunul nu va mai invata pe aproapele sau pe fratele sau zicand: "Cunoaste pe Domnul!", ci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare, zice Domnul; caci le voi ierta nelegiuirea si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatul lor."
Și iată câte lucruri minunate ne spune Dumnezeu despre acel Cer și Pământ Nou: ” Nu vor mai fi in el nici copii cu zile putine, nici batrani care sa nu-si implineasca zilele. Caci cine va muri la varsta de o suta de ani va fi inca tanar, si cel ce va muri in varsta de o suta de ani va fi blestemat ca pacatos.
 Vor zidi case si le vor locui; vor sadii vii si le vor manca rodul.
 Nu vor zidi case, ca altul sa locuiasca in ele; nu vor sadi vii, pentru ca altul sa le manance rodul; caci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, si alesii Mei se vor bucura de lucrul mainilor lor.
Nu vor munci degeaba si nu vor avea copii ca sa-i vada pierind, caci vor alcatui o samanta binecuvantata de Domnul, si copiii lor vor fi impreuna cu ei.
 Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!
 Lupul si mielul vor paste impreuna, leul va manca paie ca boul, si sarpele se va hrani cu tarana. Niciun rau, nicio vatamare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfant, zice Domnul."     Isaia 65:20-25
Nu ne putem imagina cât de minunată va fi acea nouă ordine – ” "Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc."1 Cor. 2:9
Binecuvântat să fie Tatăl Ceresc și Domnul nostru Isus Hristos în veci de veci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu